Historie

Korte geschiedenis Nieuw Einde – RKSNE – NEC’92.

v.v. Nieuw Einde is opgericht 2 maart 1924. Na een korte periode gespeeld te hebben op een weide hoek Heerenweg – Roebroekerweg kreeg men de beschikking over het terrein gelegen aan de Heerenweg te Versiliënbosch. Daar bleef men tot 1962. Vervolgens  in samenwerking  met Heksenberg en Helios  op hun velden tot 1964. Toen verhuisde men naar sportpark Varenbeuk. In 1992 volgde de fusie met RKSNE, die ook in Varenbeuk speelde. Het hoogtepunt in de geschiedenis van v.v. Nieuw Einde  was ongetwijfeld het kampioenschap en promotie naar de tweede klas in 1961.

RKSNE is opgericht in 1935 als afscheiding van v.v. Nieuw Einde. Deze splitsing vond plaats  omdat RKSNE meer katholiek geörienteerd wenste te zijn en men wilde spelen in de toenmalige  Limburgse Katholieke Voetbal Bond. Na de tweede Wereldoorlog keerde RKSNE terug in de KNVB als zelfstandige vereniging. Men bleef voetballen op het zelfde terrein aan de Kampstraat bij sportpark Varenbeuk. RKSNE speelde afwisselend in de vierde klas KNVB en in de eerste en tweede klas van de Afdeling, te vergelijken met de huidige vijfde en zesde klas. In 1992 vond de fusie plaats met Nieuw Einde en ging men samen door het leven als NEC’92.

NEC’92 speelde vanaf het begin in sportpark Varenbeuk. Na enige tijd werd de huidige schitterende kantine met 4 kleedlokalen, keuken en verdere ruimten gerealiseerd. Door diverse oorzaken kwamen aanvankelijk nogal wat spelers “van buiten af”naar NEC’92, men promoveerde tot in de eerste klas maar  door gewijzigde omstandigheden vertrokken diverse spelers en degradeerde men weer naar de vierde klas, waar  NEC’92 nog steeds in speelt. De vereniging staat bekend als een gezellige en familiaire vereniging, waar de regio zich thuis voelt. Natuurlijk krijgt het eerste elftal volop aandacht maar deze aandacht is ook volop gericht op de jeugd en de lagere elftallen en wellicht maakt dit de vereniging apart mede door de uitstekende sociale contacten met de gehele omgeving.

Share our website